講演会・セミナー・イベント

2. 講演会・セミナー・イベント一覧
  3. ITECセミナー「Technology and Education as the Nexus Between the Sustainable Development Goals」

講演の概要
 Since their adoption by the UN General Assembly in 2015, the 17 “Sustainable Development Goals” – aimed at transforming global circumstances by 2030, have seen a remarkable level of acclamation – and, more importantly, endorsement and adoption, by a huge number of organisations and institutions, ranging from the local to the international.
 A particular issue in their dissemination is their large number, leading to many suggestions for their simplification and prioritisation. Prof. Cope has suggested that the optimum way to achieve this is to concentrate on the links between the individual goals – their nexus. He has further argued that the key linkages lie in the areas of science and technology and education – and that the contribution of work in these fields will determine the extent of achievement of the ambitious goals by the deadline of 2030.

講師のプロフィール
 Professor Cope is a Fellow of Clare Hall, the University of Cambridge’s special postgraduate, international college, with which Doshisha University has a collaborative arrangement. He is formerly the Director of the UK Parliament’s Parliamentary Office of Science and Technology, responsible for the production and dissemination of over 300 briefings to the UK Parliament or its committees. These cover a huge range of current science and technology (S&T) issues. He has also written and lectured extensively on aspects of Japanese contemporary S&T issues – especially in the fields of energy and environment and population trends. In 2012, he was awarded the Order of the Rising Sun, with Rays and Rosette, by the Emperor and Government of Japan for his work over the years in promoting science, technology and current affairs links between the UK (and other European countries) and Japan.
講演の概要

講師のプロフィール
2018年10月26日(金)
13:10~14:40