国際交流イベント

同志社大学では、日本人学生と外国人学生が交流するさまざまな機会を提供しています。

1.International Day

International Dayは、日本人学生と外国人学生との交流会です。普段キャンパスで触れ合う機会を待っていた方、日本人学生、留学生と友達になりたい方など、興味のある方は是非ご参加ください。

2. SIED企画イベント

「SIED」とは
SIED (シード Student Staff for Intercultural Events at Doshisha)は、学生が主体となり国際交流イベントを企画・実施するために国際センター留学生課に設けられた組織です。2013年10月より活動を開始し、現在は両校地合わせて50人のスタッフが、同志社大学における日本人学生と外国人学生の相互交流を促進し、同志社大学のグローバル化を推進するために活動しています。

2015年以降のSIEDの活動や、今後のイベントについては留学生課オリジナルサイトからご確認ください。
留学生課では、国際センター公式Facebookにて、国際交流に興味のある本学の留学生/日本人学生の皆さんに様々な情報を発信しています。We are updating lots of useful information on international exchange and global issues which could be useful for you. Visit us on Facebook!!!

同志社大学でのあなたの体験を国際センターフェイスブックに掲載しませんか?
Why don’t you speak about your Doshisha experience on Facebook?

国際センター留学生課では、同志社大学でのあなたの体験記を募集しています。We are waiting for your articles talking about your own experience in Doshisha University.

対象:本学に在籍している留学生、または、国際交流イベントに積極的に参加している(または参加した)日本人学生に限ります。Only international students who are enrolled in Doshisha University and Japanese students in Doshisha University who have participated in our international exchange events and /or been engaged actively in international activities are able to post articles.

詳細は添付書類をご確認ください。Please see more details in the attached sheet and contact us if you are interested in.

Details[PDF 785KB]
Form (Experience Notes)[Word 201KB]