2. 2020年度のニュース一覧
  3. 国の「学びの継続」のための『学生支援緊急給付金』二次推薦の申請受付について  Regarding the application for “Emergency Student Support Handout for Continuing Studies”(Secondary Recommendation)

関連カテゴリー
English follow after Japanese.

このたび、国による「学びの継続」のための『学生支援緊急給付金』制度の二次推薦の申請受付を行います。同志社大学の学部・大学院に在籍する学生は申請が可能です。

この制度は、今般の新型コロナウイルス感染症拡大による影響で、世帯収入・アルバイト収入の大幅な減少により、学生生活にも経済的な影響が顕著となっている状況の中で、大学等での修学の継続が困難となっている学生が修学をあきらめることがないよう、現金を支給する制度です。

申請を希望する場合は、申請案内や申請の手引きをよく読んで、申請手続きを行ってください。

申請期間:
2020年7月9日(木)~7月21日(火)
(オンライン申請の場合は23:59まで、郵送申請の場合は消印有効)
申請方法:
Microsoft Formsによるオンライン申請もしくは郵送での申請

手続の詳細については、こちらをご覧ください。

The government has decided to implement a policy providing an “Emergency Student Support Handout for the Continuation of Studies”.(Secondary Recommendation)
Both undergraduate and graduate students of Doshisha University are also eligible to apply for this support.

Because there are students whose household incomes or part-time work incomes have declined considerably due to the effects of the ongoing COVID-19 pandemic, a policy has been introduced to provide financial support to students in order to ensure that they do not need to give up their university studies.

Application Period:
Thursday, July 9, 2020〜Tuesday, July 21, 2020
(Online application must be completed by 23:59 of July 21, application by mail must be postmarked by Tuesday, July 21)

To apply, please refer here.

申請期間:
2020年7月9日(木)~7月21日(火)
申請方法:

手続の詳細については、こちらをご覧ください。

Application Period:

To apply, please refer here.